субота, 4. децембар 2021.

TURSKE PIDE

 





Potrebno je:


1 dcl mleka
1 dcl vode
1 kašičica šećera
1 kašika kvasca
1 jaje
2 kašike ulja
1 kašičica soli
400 gr brašna


Punjenje:


150 grgr sitnog sira
100 gr rendanog kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
3 jaja
1 kašičica suvog peršuna
3 prstohvata tucane ljute paprike


Priprema:


U mlao mleko i mlaku vodu staviti 1 kašičicu šećera i 1 kašiku suvog kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 2 kašike ulja, 1 kašičicu soli i 400 gr brašna. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme napraviti punjenje. U posudu izmešati sitni sir, rendani kačkavalj, peršun i kiselu pavlaku.
Nadošlo testo izraditi podeliti na 3 dela. Svaki deo razvaljati u elipsast oblik. Na testo staviti 1/3 fila od sira.
Na oba kraja razvaljanog testa spojiti prstima ivice testa, da dobijemo oblik čamčića,  staviti na pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim delovima testa. Posuti sa tucanom paprikom.
Ostaviti testo da stoji 10 minuta. Na svaku pidu staviti po 1 jaje i peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pre pečenja pide premazati sa pomešanu 1 KAŠIKU vode i 1 KAŠIKU ulja i peći.





















































Нема коментара :

Постави коментар