петак, 27. јун 2014.

Mafini sa heljdinim brašnom




Ove mafine često spremam za doručak. Jako ukusni, mekani, brzi  i zbog heljdina brašna zdravi.
Od ove količine umućene mase izadje 24 mafina.
 Pri mućenju koristim kao meru čašu od jogurta ( 180 gr).


Potrebno je:

3 jaja
300 gr sira ( feta, ili  masni sir u kriškama)
3 čaše jogurta
1,5 čaša ulja
3 čaše heljdina brašna
1,5 čaša pšenična brašna
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
semenke suncokreta
mozzarella sir

Priprema:

U posudu staviti sir i isitniti ga, dodati jaja, jogurt, ulje, heljdino i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
Masu stavljati u kalupe za mafine prethodno podmazane sa uljem.
Po vrhu staviti 2-3 listića sira mozzarelle i semenki suncokreta.





Mafine peći na 200 stepeni 20 - 25 minuta.