Za testo:
700 gr brašna
1 kašičica soli
oko 4 dcl mlake vode
Za punjenje:
1 glavica crnog luka
500 gr mlevenog mesa
2-3 rendana krompira
so, mleveni biber
oko 1,5 - 2 dcl ulja
Priprema:
Od sastojaka za testo zamesiti testo, izraditi i podeliti na 4 dela. Svaki deo razvaljati veličine manjeg tanjira, premazati sa uljem sa obe strane staviti 1 na 2 pa staviti u posudu koliki je prečnik krugova testa. Prekriti providnom folijom i ostaviti da stoji 30-45 minuta. Za to vreme napraviti fil: Na malo ulja pržiti seckanu glavicu crnog luka, dodati mleveno meso i kad se isprži dodati rendani krompir, posoliti pobiberiti.
Jedan krug odstajalig testa staviti na radnu površinu tanko razvući rukama, pouljiti staviti punjenje i urolati sa jedne i druge strane staviti u puž pa na sredinu veće tepsije. Ostala 3 dela testa razvlači ti pouljiti staviti fil urolati i redjati okolo prvog dela testa savije og u puž. Peći pitu na 180 stepeni da dobije zlatno braon boju. Na kraju pečenja pitu preliti sa provrelom smesom od 1 dcl vode i 1 kašikom maslaca. Vratiti pitu u isključenju rernu još 5 minuta