Potrebno je:
1 srednja glavica kiselog kupusa ( oko 1 kg)
2 pileća bataka i 2 karabataka
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 dcl ulja
1 kašika crvene mlevene paprike
so
mleveni bibe1 list lovora
Priprema:
Kupus sitno iseckati na rezance, ko ne voli da je puno kiseo oprati ga u hladnoj vodi i dobro ocediti.
Batake i karabatake staviti na zagrejano ulje i 5 minuta propržiti sa svih strana. Izvaditi ih na tanjir.
U posudu gde smo pržili batake dodati sitno seckan crni i beli luk, pržiti 2-3 minuta, dodati mlevenu papriku izmešati pa dodati seckan kupus, posoliti i dodati mlevena bibera, 1 list lovora i propržene batake sve dobro izmešati, dodati malo vode ( oko 2 dcl) i dinstati 30 - 40 minuta uz povremeno dodavanje tople vode.
Posle dinstanja kupus staviti u posudu za pečenje prethodno pouljenu, po kupusu staviti batake blago utisnute u kupus i peći na 200 stepeni dok bataci ne dobiju zlatno - žutu boju.
Kada stavljamo kupus u posudu za pečenje ne sme imati previše tečnosti.