Potrebno je:
Za koru:
300gr mlevenog keksa
100 gr mlevenih oraha
125 gr putera
2 kašike nutele ili eurokrema
1 dcl čokoladnog mleka
Za voćni fil:
500 gr višanja
5 kašika šećera
1 kesica vanilin šećers
1 puding od maline
1 dcl vode
Beli fil:
500 gr kisele pavlake
120 gr šećera
300 ml slatke pavlake
1 kesica želatina od 10 gr
Za preliv:
200 gr čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema:
U posudu staviti 300 gr mlevenog keksa, 100 gr mlevenih oraha. Istopiti 125 gr putera sa 2 kašike nutele ili eurokrema, 1 dcl čokoladnog mleka. Preliti preko mlevenog keksa i oraha. Dobro izmešati i staviti u kalup sa obučem prečnika 26 cm. Masu dobro utapkati i poravnjati.
U posudu staviti 500 gr višanja (koristim zamrznute) posuti sa 5 kašika šećera i kuvati na vatri da se šećer istopi. Izmešati 1 puding od maline sa 1 dcl vode, dodati u višnje i kuvati dok se ne zgusne. Malo prohladiti i toplo preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi.
Beli fil: izmešati 500 gr kisele pavlake sa 120 gr šećera u prahu i 1 vanil om. Umutiti 300 ml slatke pavlake pa dodavati kašiku po kašiku kisele pavlake neprekidno muteći. Želatin preliti sa 5 kašika vode. Kad nabubri istopiti ga na tihoj vatri i dodati u fil. Dobro izmešati mikserom i staviti preko voćnog fila.
U posudu staviti 200 ml slatke pavlake, 200 gr čokolade izlomljene na kocke. Kuvati na tihoj vatri (masa ne sme da provri) muteći žicom. Kad se čokolada istopi prohladiti i preliti preko belog fila. Ostaviti da prenoći u frižideru, skinuti obruč sa kalupa.
Нема коментара :
Постави коментар