Potrebno je:
1 pakovanje kora za rozen štangle
Za fil:
1 litar mleka
300 gr šećera
80 gr gustina
250 gr putera ili margarina
200 gr kokosa
100 gr bele čokolade
300 gr mlevenog keksa
100 gr crne čokolade
Za glazuru:
200 gr šećera u prahu
2 kašike vode
1 kašika soka od limuna
1 kašičica ulja
1 kašičica gustina
Priprema:
U posudu staviti da se kuva 8 dcl mleka i 300 gr šećera.
Izmešati 80 gr gustina sa 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko, kuvati dok se ne zgusne, dodati 250 gr putera ili margarina da se istopi.
Skinuti sa vatre, masu podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 100 gr bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i dodati 200 gr kokosa.
U drugu polovinu dodati 100 gr crne čokolade, mešati da se čokolada istopi i dodati 300 gr mlevenog keksa.
Dok su obe mase tople filovati korice.
Staviti 1 koru premazati sa 1/4 tamnog fila, kora 1/4 svetlog fila, kora, tamni fil, kora, svetli fil i tako redom.
Imamo 4 reda tamnog fila i 4 reda svetlog fila. Na vrhu je kora bez fila. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.
U posudu staviti šećer u prahu i gustin.U drugu posudu staviti vodu, sok od limuna i ulje, da provri, dodati u šećer u prahu i mutiit mikserom da se sjedini. Premazati kolač i vlažnom špatulom izravnjati glazuru. Ostaviti da se stegne i seći na štangle