Potrebno je za testo:
2,5 dcl mleka
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
1 jaje
1 belance
oko 550 gr brašna
Još:
100 gr omekšalog putera
Za premazivanje pogače:
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Priprema:
U 2,5 dcl mlakog mleka staviti 1 kašiku suvog kvasca i 1 kašičicu šećera. Da stane 5 minuta, dodati 50 ml ulja, 1 jaje, 1 belance, 1 kašičicu soli i oko 550 gr brašna ( zavisi od veličine jaja)
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Na došlo testo izraditi podeliti na 2 dela. Jedan deo testa razvaljati veličine 20 x 60 cm. Premazati sa 50 gr omekšala putera i uviti u rolat. Rolat uzduž preseći nožem. Jedan deo uviti u puž preseče i deo da dodje okolo. Drugi deo rolata staviti oko prvog uvijenog testa. Ovako uvijenog staviti u kalup prečnika 20 cm prethodno obložen papirom.
Drugi deo testa na isti način razvaljati, premazati, iseći, saviti i staviti na prvi deo testa koji je stavljen u kalup.
Ostaviti da stane 30 minuta premazati sa 1 žumancetom umućenim sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka. Peći na 170 stepeni 45 - 50 minuta. Posle 30 minuta pečenja staviti papir po vrhu pogače da ne izgori.
Нема коментара :
Постави коментар