Potrebno je:
Za korice:
10 belanaca
500 gr šećera
2 kašike sirćeta
Za prvi fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
3 pudinga od vanile
250 gr putera ili margarina
100 gr čokolade
100 gr pečenih mlevenih lešnika
Za drugi fil:
200 gr šlaga u prahu
2 dcl gazirane vode
Priprema:
Jaja ostaviti na sobnoj temperaturi 1 sat. Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca umutiti pa dodavati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći mikserom. Kad sav šećer utrošimo mutiti još oko 10-ak minuta da se kristali šećera istope. To znamo kad malo umućenih belanaca protrljamo izmedju 2 prsta i kristali šećera se ne osećaju.
Kad umuti o belanca dodati 2 kašike sirćeta. Još mutiti 2-3 minuta.
Umućena belanca izmešati varjačom pa staviti u pleh obložen papirom 40x35 cm. Rernu zagrejati na 150 stepeni staviti pleh sušiti 10 minuta, smanjiti temperaturu na 120 stepeni sušiti 20 minuta. Tada temperaturu rerne smanjiti na 100 stepeni i sušiti još 1 sat i 30 minuta. Isključiti rernu i ostaviti koricu da se u njoj ohladi. Koricu podeliti na 2 dela da dobijemo 2 kore. Mogu se peći posebno 2 korice u plehu veličine 20x35cm.
U posudu staviti da se kuva 8 dcl mleka. Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 2 vanile, 3 pudinga od vanile i 2 dcl mleka. Dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Preko staviti providnu foliju i ohladiti. Umutiti 250 gr putera ili margarina i dodati u hladan fil. Fil podeliti na 2 dela. U 1 deo dodati 100 gr istopljene čokolade u 2 deo dodati 100 gr pečenih mlevenih lešnika. Umutiti 200 gr šlaga u prahu sa 2 dcl gazirane vode. Filovati. Kora, 1/2 fila sa čokoladom, 1/2 fila sa lešnicima, 1/2 umućenog šlaga, 2 kora, 2/2 fila sa čokoladom, 2/2 fila sa lešnicima, 2/2 umućeno šlaga.