субота, 23. новембар 2024.

TROSTRUKI UŽITAK

 




Za koru:

6 belanaca
200 gr šećers
100 gr mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1/2 praška za pecivo

Za fil:

7 dcl mleka
6 žumanaca
170 gr šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanile
250 gr margarina
100 gr čokolade

Potrebno još:

350 gr petit beure keksa
2 dcl mleka za potapanje keksa

Priprema:

Umutiti belanca sa 200 gr šećera, dodati mlevene orahe brašno, kakao i prašak za pecivo. Izmešati varjačom staviti u pleh 24x35 cm prethodno obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Staviti da vri 5 dcl mleka. Umutiti 6 žumanaca sa 170 gr šećera, 1 vanilom, 2 pudinga od vanile i 2 dcl mleka. Dodati u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati umućen margarin. Fil podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati 100 gr istopljene čokolade.
Filovati. Kora, žuti fil, red keksa potapa u mleko, preko čokoladni fil, (od ovog čokoladnog fila odvojiti malo za premazivanje kolača), pa drugi red keksa potapan u mleko. Premazati čokoladnim filom što smo odvojili i posuti rendanom čokoladom.