Ako do sada niste probali rogač, mislim da je ovaj recept dovoljan razlog da ga probate. Evo recepta za ovaj divan kolač. Većinu sastojaka sigurno uvek imate kod kuće, i razlog da ga odmah pravite.
Potrebno je:
Za koru:
3 jaja
200 gr šećera
1 dcl ulja
1 dcl mleka
200 gr brašna
200 gr mlevena rogača
4 manje ili 3 veće banane
1 prašak za pecivo
Za preliv:
3 čaše kisele pavlake ( jedna čaša od 180 gr)
200 gr šećera
Za glazuru:
150 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
U posudu staviti 3 jaja i 200 gr šećera, mutiti 3 minuta pa dodati ulje, mutiti 1 minut i dodati mleko, brašno, mleveni rogač i prašak za pecivo.
Banane viljuškom izgnječiti i dodati masi.
Sve dobro umutiti.
Masu staviti u pleh veličine 25 x 35 cm, prethodno pouljen i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni 20 minuta.
U medjuvremenu dok se peče u posudu staviti kiselu pavlaku i šećer. Povremeno izmešati da se šećer istopi.
Posle 20 minuta pečenja, pleh izvaditi iz rerne i koru premazati sa kiselom pavlakom.
Vratiti u rernu temperaturu smanjiti na 150 stepeni i još 10 minuta peći.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 150 gr čokolade sa 4 kašike ulja i premazati kolač. Ostaviti da se čokolada stegne i seći kolač na kocke.