уторак, 20. октобар 2015.

Piletina s tikvom iz kese za pečenje





Sad je sezona tikve i bundeve, pa treba ih maksimalno koristiti. Ova ukusna piletina je spremljena sa Butternut tikvom. Piletina pečena u kesi sa tikvom i crvenom parikom tako je sočna, da je jednostavno morate probati.

Potrebno je:

2 pileća bataka
2 pileća karabataka
600 gr Butternuut tikve
2 veće crvene paprike
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika maslinova ulja
1 kašika sveže rendanog korena djumbira
so, mleveni biber
1 kašičica mešavine začina   (majčina dušica, origano, bosiljak, ruzmarin)

Priprema:

Batake i karabatake natrljati sa soli i mlevenim biberom.
Tikvu oguliti očistiti od semena i izrezati na kocke, papriku izrezati na veće kocke3, crni i beli luk na sitne kocke.
Staviti sve u posudu dodati još soli, začinskog bilja, rendani djumbir i 1 kašiku maslinova ulja, izmešati staviti u kesu za pečenje zatvoriti, kesu na 2-3 mesta bocnuti nožem i peći na 200 stepeni 50-60 minuta.



Butternut tikva