Potrebno je:
Za koru:
2 dcl vode
50 gr čokolade
3 kašike kakaoa
3 jaja
1 dcl ulja
3 kašike šećera
200 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil prvi:
3 jaja
3 kašike šećera
200 gr čokolade
200 gr šlaga
2 dcl mleka
1 kesica (10 gr) želatina
Za fil drugi:
100 gr šlaga
1 dcl mleka
100 gr kisele pavlake
5 kašika seckanih višanja
Za natapanje kore:
2 dcl soka od višanja
Priprema:
U posudu staviti vodu, čokoladu i kakao, na tihoj vatri prokuvati da se sjedini. Kad se ohladi dodati 3 žumanca umućena sa 3 kašike šećera, dodati 1 dcl ulja, brašno, prašak za pecivo i umućen šam od 3 belanca.
Masu dobro umutiti i staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni 20 minuta.
Kad se ispeče i ohladi koru preliti sa 2 dcl soka od višanja.
Fil prvi:
Umutiti 3 žumanca sa 3 kašike šećera i kuvati na pari na kraju kuvanja dodati 200 gr čokolade da se istopi. Kad se masa ohladi dodati umućen šam od 3 belanceta. Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl mleka i dodati prethodno umućenoj masi. Želatin preliti sa 4 kašike vode da nabubri pa ga istopiti na tihoj vatri i dodati filu. Sve dobro umutiti mikserom i premazati koru koju smo stavili u kalup za tortu sa obručem.
Fil drugi:
Umutiti 100 gr šlaga sa 1 dcl mleka i 1 dcl kisele pavlake. Dodati seckane višnje i izmešati varjačom i naneti na fil prvi.Ostaviti tortu preko noći da se stegne i dobro ohladi.