Potrebno je:
Za testo:
2 dcl mlake vode
1 kašičica đećera
1 kašika suvog kvasca
100 gr kisele pavlake
1 kašika ulja
1 jaje
1 belance
1 kašičica soli
650 gr brašna
Za punjenje:
100 gr putera ili margarina
1 kašika belog luka u prahu
200 gr rendanog kačkavalja
200 gr sušenog paradajza
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika ulja
semenke lana i susama
Priprema:
U mlaku vodu staviti šećer i kvasac, da stane 5 minuta pa dodati, kiselu pavlaku, jaje, belance, ulje i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme, omekšali puet i beli luk u prahu penasto umutiti. Kačkavalj izrendati a sušeni paradajz iseckati. Recept za sušeni paradajz
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 8 delova.
Uzeti 1 deo testa razvaljati u ovalni krug premazati umučenim puterom sa belim lukom, posuti rendanim kačkavaljem i seckanim sušenim paradajzom. Krajeve kruga spojiti da se ne vidi punjenje.
Tako uraditi i sa preostalih 8 delova testa. Redjati latice testa u krug kalupa prečnika 28 cm.
Deseti deo testa razvaljati u krug premazati puterom posuti rendanim kačkavaljem i seckanim sušenim paradajzom oblikovati kuglicu i staviti u sredinu latica pogače.
Složenu pogaču premazati sa umućenim žumancetom sa 1 kašikom ulja. Ostaviti 30 minuta da nadolazi. Skalpelom zarezati svaku laticu testa do polovine. Latice posuti susamom a krug u sredini lanom. Peći na 170 stepeni 40 min uta.