Potrebno je:
Prvi deo:
150 gr šećera
1 dcl vode
125 gr margarina ili maslaca
50 gr čokolade
150 gr mlevena keksa
150 gr pečenih mlevenih lešnika
Preliv od čokolade:
100 gr čokolade
4 kašike ulja
Za drugi deo:
200 gr šećera
1/2 dcl vode
125 gr margarina ili maslaca
200 gr mleka u prahu
Priprema:
U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi
Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene lešnike.
Dobro izmešati i staviti u pleh dimenzije 19×27cm.
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti preko ove mase. Ostaviti da se ohladi i čokolada stegne.
Beli deo kolača:
Umutiti mikserom margarin sa mlekom u prahu. U posudu staviti šećer i vodu kuvati da bude gust sirup,( toliko gust kad uzmemo kašikom da se stvaraju končići). Vruć sirup dodati u umućen margarin sa mlekom u prahu neprestano muteći mikserom.
Dok je masa još toplo (masa se brzo steže) staviti preko preliva od čokolade.
Ostaviti par sati da se fino kolac stegne, a potom ga iseci na stangle i posluziti.