среда, 5. август 2015.

Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem




Potrebno je:

500 gr svinjskog mesa
300 gr crvenog pasulja
1 veća glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 veći paradajz
3 - 4 kašike ulja 
2 dcl vode
so, mleveni biber
1 kašika mlevene crvene paprike
2 lista lovora
3 dcl paradajz soka
seckanog peršuna

Priprema:

Pasulj oprati preliti vodom i ostaviti preko noći da odstoji.
Sutradan vodu odliti, sipati drugu i staviti na vatru i kuvati 5-6 minuta. Ponovo odliti vodu naliti drugu visine 2-3 prsta iznad pasulja, dodati 2 lista lovora i kuvati dok ne omekša.
Meso iseći na kockice.
Na 3-4 kašike ulja pržiti meso sa svih strana da dobije rumenu boju, dodati sitno seckan crni i beli luk i još pržiti 2- 3 minuta pa dodati oguljen i na kocke isečen paradajz, so, mleveni biber, 1 kašiku  mlevene crvene paprike i 2 dcl tople vode. Poklopiti i kuvati dok meso ne omekša.
U omekšalo meso dodati 3 dcl paradajz soka i kuvan pasulj ocedjen od tečnosti.
Kuvati na tihoj vatri još 10 - 15 minuta. Po potrebi posoliti i pobiberiti. Posuti seckanim peršunom.