Potrebno je:
1 dcl vode
25 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dcl jogurta
1 kašičica soli
8 kašika ulja
1 jaje
1 belance
650 gr brašna
100 gr zelenih maslina
100 gr sušenog paradajza
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Za posipanje:
semenke susama
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i šećer, da stane 5 minuta pa dodati jogurt, ulje, 1 jaje, 1 belance, so, seckane masline, seckani sušeni paradajz i brašno. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi da udvostruči količinu.
Testo kad nadodje staviti ga na radnu površinu posutu brašnom izraditi i podeliti na 10-12 delova.
Od svakog dela oblikovati lopticu staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Umutiti 1 žumance, 1 kašiku ulja i 1 kašiku mleka. Premazati pogačice, posuti susamom.
Makazama po vrhu pogačice unakr napraviti 4 zareza, ostaviti da stane 20 minuta i peći na 180 stepeni 25-30 minuta.
Koristim sušeni paradajz po ovom receptu