Potrebno je:
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike ulja
4 kašike mleka
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 dcl mleka za preliv pečene kore
Fil:
6 žumanaca
200 gr šećera
2 vanilin šećera
1 puding od vanile
2 kašike gustina
5 dc mleka
1 želatin (10 gr)
200 ml slatke pavlake
1 kesica šlag krema u prahu
100 gr eurokrema
250 gr keksa
Za dekoraciju kolača:
200 gr šlag krema u prahu
100 gr višanja
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Masu staviti u pleh 20x35 cm prethodno pouljenu i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta da blago porumeni. Pečenu koru izbockati i posuti sa 2 dcl mleka.
Fil: Umutiti 6 žumanca sa 200 gr šećera, 2 vanile, 1 puding od vanile, 2 kašike gustina, 1 dc mleka. Ovo dodati u 4 dcl vrelog mleka i sve kuvati dok se ne ohladi. U hladno dodati 200 ml umućen slatke pavlake i 1 kesicu šlaga umućenu po uputstvu na kesici.
Želatin preliti sa 4 kašike da nabubri., otopiti ga na tihoj vatri i dodati u fil. Dobro umutiti i fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 100 gr eurokrema.
Filovati kolač u plehu u kojem smo pekli koru. Preko kore staviti fil sa eurokremom pa red keksa koje smo potapati u mleko. Preko staviti svetli fil.
Umutiti 200 gr krem šlaga u prahu sa 2 dcl gazirane vode i dodati 100 gr izblendiranih višanja. Jednom polovinom premazati kolač a u drugu staviti još 50 gr izblendiranih višanja i ukrasiti kolač.