Potrebno je:
Za koru:
10 kašika ulja
12 kašika šećera
20 kašika gazirane vode
10 kašika mlevenih oraha
20 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
400 gr šećera
3 dcl vode
250 gr margarina
150 gr čokolade
2 zamrznute rendane narandže
200 gr mlevenog keksa
200 gr mlevenih oraha
Za glazuru:
150 gr bele čokolade
4 kašike ulja
20 gr margarina
Priprema:
U mutiti mikserom šećer, ulje, gaziranu vodu, mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo.
Masu staviti u kalup veličine 27 x 37 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 25 minuta.
Pečenu koru ohladiti.
Napraviti fil.
U posudu staviti šećer sa vodom kuvati dok se šećer ne istopi dodati margarin i čokoladu da se istopi, 2 zaledjene najsitnije rendane narandže. Kuvati 2-3 minuta, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene orahe.
Masu ohladiti da bude mlaka i premazati koru.
Istopiti čokoladu sa uljem i margarinom i preliti kolač. Kad se stegne seći na kocke.