Potrebno je:
12 komada kanelona
Za punjenje:
400 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike uljaž1 šargarepa
2 kašike paradajz pirea
100 gr kačkavalja
so, mleveni biber
1 kašika seckanog svežeg peršuna
Za preliv:
3 dcl soka od paradajza
2 kašike kisele pavlake
2 dcl vode
5 listića bosiljka
so, mleveni biber
100 gr rendanog sira
Priprema:
Napraviti punjenje.
Na 2 kašike ulja pržiti 1 glavicu seckana crnog luka, dodati rendanu šargarepu i seckani beli luk, mleveno meso i sve skupa pržiti oko 10 minuta.
Dodati, so mleveni biber, seckani peršun, paradajz pire. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr rendana kačkavalja.
Kanelone kuvati u vodi od kad provri 3 minuta, ocediti od vode i puniti punjenje,.
Redjati punjene kanelone u pleh.
Izmešati paradajz sok, kiselu pavlaku, vodu, seckane listiće bosiljka, so i mleveni biber, preliti kanelone, po vrhu narendati 100 gr sira.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.