петак, 5. јун 2015.

Kaneloni punjeni mesom




Potrebno je:

12 komada kanelona

Za punjenje:

400 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike uljaž1 šargarepa
2 kašike paradajz pirea
100 gr kačkavalja
so, mleveni biber
1 kašika seckanog svežeg peršuna

Za preliv:

3  dcl soka od paradajza
2 kašike kisele pavlake
2 dcl vode
5 listića bosiljka
so, mleveni biber
100 gr rendanog  sira

Priprema:

Napraviti punjenje.
Na 2 kašike ulja pržiti 1 glavicu seckana crnog luka, dodati rendanu šargarepu i seckani beli luk, mleveno meso i sve skupa pržiti oko 10 minuta.
Dodati, so mleveni biber, seckani peršun, paradajz pire. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr rendana kačkavalja.
Kanelone kuvati u vodi od kad provri 3 minuta, ocediti od vode i puniti punjenje,.
Redjati punjene kanelone u pleh.
Izmešati  paradajz sok,  kiselu pavlaku, vodu, seckane listiće bosiljka, so i mleveni biber, preliti kanelone, po vrhu narendati 100 gr sira.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.










Pikantna piletina s djumbirom



 


Potrebno je:

500 gr belog pilećeg mesa
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice karija
1 kašičica svežeg sitno rendanog djumbira
3 čena belog luka
4 kašike balzamiko sirćeta
2 kašike ulja
2 kašike meda

Priprema:

Meso iseći na kockice.
Staviti u posudu  so, crni biber, kari, najsitnije rendan koren djumbira, 3 čena luka protisnuta na spravici za beli luk, sirće, izmešati i dodati kockice mesa, sve skupa izmešati da marinada obloži meso. Ostaviti da stane 1-2 sata na hladnom mestu.
U tiganj staviti 2 kašike ulja i 2 kašike meda zagrevati da se med istopi, dodati meso i pržiti uz mešanje dok tečnost ne ispari oko 15-20 minuta.