понедељак, 13. јул 2015.

Slatki kupus sa suvim mesom i taranom





Potrebno je:

400 gr  dimljenih  svinjskih rebara
700 gr kupusa
1 glavica crnog luka
1 kašika smedjeg  šećera
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašičica mlevene crvene paprike
150 gr suve tarane
so, mleveni biber
1/2 kašičice kima

Priprema:

Kupus, crnu luk i beli luk sitno iseckati a  šargarepuiseckati na kockice.
Suva svinjska rebra iseći i kuvati u vodi dok se ne skuvaju.
U posudu staviti 1 kašiku ulja dodati seckan crni luk posuti 1 kašikom smedjeg šećera i pržiti da luk dobije žutu boju, dodati kockice šargarepe, beli luk i seckani kupus.Pržiti na vatri da kupus malo omekša, dodati crvenu mlevenu papriku, so, mleveni biber, kim i uz dolivanje po malo vode dinstati kupus da omekša.
Kad kupus omekša dodati 150 gr tarane izmešati i staviti u pouljenu posudu za pečenje, po vrhu poredjati kuvana svinjska rebra, naliti sa vrućom vodom da ogrezne i peći na 200 stepeni 20-30 minuta da tarana omekša i upije tečnost.

Naliti kupus toplom vodom.