Ovako spremljeno povrće je mekano, sočno bez suvišne tečnosti, super kao prilog mesu ili kao glavno jelo.
Potrebno je:
500 gr krompira
500 gr kupusa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
1 tikvica ( 300 gr)
1 žuta paprika
2 paradajza
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice kurkume
u prahu
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike ulja
so, mleveni biber
Priprema:
U posudu staviti krompir oguljen i iseckan na kocke, kupus na kocke, sitno seckan crni i beli luk, šargarepu na kocke, oguljenu tikvicu na kocke, papriku na kocke, oguljen paradajz iseckan na kocke, dodati, so, mleveni biber, kurkumu, bosiljak, seckani peršun i 3 kašike ulja.
Dobro izmešati i staviti u kesu za pečenje, vezati trakom za vezanje ( dolazi uz kesu).
Protresti kesu staviti u posudu za pečenje, po vrhu na 2-3 mesta nožem izbockati kesu.
Peći na 200 stepeni 30 minuta, izvaditi posudu sa kesom, pažljivo protresti kesu da donji deo povrću dodje gore a gornji na dnu kese, vratiti u rernu i peći još 30 minuta.
Pažljivo da se ne opečemo parom makazama iseći donji deo kese i povrće istresti u posudu za serviranje. Posuti seckanim peršunom i po želji crvenom tucanom paprikom.