Ovo pecivo se razlikuje od ostalih mojih peciva po obliku i načina savijanja, što je mekano, nije suvo i kad stoji malo duže.
Potrebno je:
2,5 dcl mleka
1 kašika šećera
1 kašika suvog kvasca
1 jaje
150 gr kačkavalja
1 kašičica soli
1 dcl ulja
500 gr brašna
Priprema:
U mlako mleko staviti 1 kašiku šećera i 1 kašiku suvog kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, so, rendani kačkavalj, ulje i brašno. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje podeliti ga na 20 - 21 kuglicu. ( u jednoj kuglici da bude 50 gr)
Svaku kuglicu razvaljati 11- 12 cm, presaviti na pola i opet presaviti da se dobije 1/4 kruga.
Vrh 1/4 kruga zarezati nožem. Ta zarezana 2 vrha okrenuti prema gore. Staviti na pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim kuglicama testa.
Premazati sa 1 žumancetom posuti crnim kimom i ostaviti 20 minuta da nadolaze i peći.
Peći na 180 stepeni 20 - 25 minuta.