субота, 5. јул 2014.

Neobično fino pecivo





Ovo pecivo se razlikuje od ostalih mojih peciva po obliku i načina savijanja,  što je mekano,  nije suvo i kad stoji malo duže.

Potrebno je:

2,5 dcl mleka
1 kašika šećera
1 kašika suvog  kvasca
1 jaje
150 gr kačkavalja
1 kašičica soli
1 dcl ulja
500 gr brašna

Priprema:

U mlako mleko staviti 1 kašiku šećera i 1 kašiku suvog  kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, so, rendani kačkavalj, ulje i brašno. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje podeliti ga na 20 - 21 kuglicu. ( u jednoj kuglici  da bude 50 gr)
Svaku kuglicu razvaljati 11- 12 cm, presaviti na pola i opet presaviti da se dobije 1/4 kruga.
Vrh 1/4 kruga zarezati nožem. Ta zarezana  2 vrha okrenuti prema gore. Staviti na pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim kuglicama testa.
Premazati sa 1 žumancetom posuti crnim kimom i ostaviti 20 minuta da nadolaze i peći.
Peći na 180 stepeni 20 - 25 minuta.