Potrebno je:
1 kg plavog patlidžana
1 kg krompira
3 kašike ulja
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 paradajz
so, mleveni biber
1 kašika seckanog peršuna
100 gr feta sira
2 dcl pavlake za kuvanje
1 kašika paradajz pirea
1 dcl vode
Priprema:
Patlidžan oguliti iseći na veće štapiće, posoliti ostaviti da stane 30 minuta, oprati vodom i dobro ocediti.
Na 2 kašike ulja pržiti patlidžan 2-3 minuta, po potrebi posoliti i dodati 2 čena belog luka protisnuta na spravici za beli luk.
Krompir oguliti i iseći na tanke kolutiće, kuvati u posoljenoj vodi od kad proključa 5 minuta.
Na 1 kašiki ulja pržiti seckanu glavicu crnog luka, dodati mleveno meso, pržiti 4-5 minuta, dodati oguljen paradaju seckan na kockice, so, mleveni biber i seckani peršun. Pržiti uz mešanje još 1 minut.
U pouljenu posudu za pečenje poredjati 1/2 krompira, preko mleveno meso, pa patlidžan i po vrhu poredjati 2/2 krompira.
Izmešati 2 dcl pavlake za kuvanje, 1 kašiku paradajz pirea, 1 dcl vode i 100 gr rendane sira fete, preliti, protresti posudu i peći na 180 stepeni 45 minuta.