Potrebno je:
500 gr kora za pitu
600 gr očišćenih višanja
Za premazivanje kora:
3 jaja
1 čaša ( čaša od 2 dcl) šećera
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
4 kašike griza
1 prašak za pecivo
Sirup:
2 čaše šećera
1 čaša vode
1/2 limuna
Priprema:
Napraviti premaz za kore. Umutiti 3 jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo.
Uzeti što tanje kore za pitu. U pakovanju bude 25 tankih kora.
Uzeti 1 koru premazati sa 2 kašike premaza, staviti 2 koru, premaz i tako premazati 4 kore stavljati jednu na drugu. Preko 4 kore staviti višnje i napraviti rolat koji stavimo na podmazan pleh. Tako uradimo sa svim korama i masom za premaz. Izadje 5 rolata. Preostalim premazom premazati složene rolate.
Ako u pakovanju bude manje od 25 kora, broj koji bude kora podeliti na 5 delova da izadje 5 rolata. Tada umesto 2 kašike premaza stavljati 3 kašike).
Pitu peći na 180 stepeni 30 minuta.
Ohladiti pitu iseći na parčad i uspravo ih poredjati u posudu.
Napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu i kuvati od kad provri 5 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Hladnim sirupom preliti parčad pite poredjane uspravno. Ostaviti da pita upije sirup.