Potrebno je:
Za žutu smesu:
4 jaja
4 žumanca
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
200 gr brašna
8 kašika mleka
1/2 kesice praška za pecivo
Za belu smesu:
4 belanca
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike kokosa
Za sirup:
300 gr šećera
4 dcl vode
3 kašike ruma
4-5 kašika kakaoa
Za glazuru:
2,5 dcl slatke pavlake
100 gr čokolade
Priprema:
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti 300 gr šećera, 4 dcl vode i kuvati od kad provri 4-5 minuta, dodati rum i ostaviti da se hladi.
Napraviti žutu smesu. Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera, dodati 8 žumanaca, 200 gr šećera, 1/2 praška za pecivo i 8 kašika mleka.
Napraviti belu smesu. Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 2 kašike kokosa.
U pleh veličine 20x35 cm prethodno pouljen i posut brašnom izliti 1/2 žute smese, preko staviti kakao da prekrije smesu ( kakao posipati preko sita), pa kašičicom uzimati belu smesu i redjati kupice preko kakaoa.
Preko kupica od bele smese staviti kakao da prekrije i izliti drugu polovinu žute smese.
Peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta. Topao kolač preliti hladnim sirupom i ostaviti da kolač upije sirup i ohladi se.
U posudu staviti 2,5 dcl slatke pavlake, dodati čokoladu i mutiti na tihoj vatri da se čokolada istopi ( paziti da ne provri). Ohladiti smesu i preliti kolač. Ostaviti da se glazura stegne i seći na kocke.