Potrebno je:
Za prvi sloj:
150 gr šećera
1/2 dcl vode
125 gr putera ili margarina
100 gr crne čokolade
200 gr suvih smokava
100 gr suvog groždja
200 gr mlevenog keksa
Za drugi sloj:
5 dcl mleka
150 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
2 pudinga od vanile
100 gr bele čokolade
200 gr kokosa
Za glazuru:
100 gr crne čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
U posudu staviti 150 gr šećera, 1/2 dcl vode, 125 gr putera ili margarina, 200 gr seckanih suvih smokava, 100 gr seckanog suvog groždja.
Kuvati dok se šećer ne istopi i masa sjedini.
Skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa.
Masa dok je još topla staviti u kalup 27 x 20 cm i poravnjati.
Drugi sloj. U posudu staviti da se kuva 4 dcl mleka, 150 gr šećera, 1 vanilin šećer.
Izmešati 2 pudinga od vanile sa 1 dcl hladnog mleka, dodati u kuvano mleko i sve skupa kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i dodati 200 gr kokosa.
Izmešati i toplu masu staviti na prvi sloj.
Dok je još topao ovaj sloj staviti glazuru od čokolade ( da se čokolada ne bi odvajala od drugog sloja).
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti beli drugi sloj i ostaviti da se ohladi.