Ove mirisne lepinjice, punjene povrćem, slaninom i kačkavaljem su super za doručak
Potrebno je:
Za testo:
2, 5 dcl vode
1 kašika kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
500 gr brašna
Za punjenje:
1 kašiku maslinova ulja
1 kašičica bela luka u prahu
1 kašičica suva origana
1 paprika
1 paradajz
100 gr mesnate slanine
100 gr kačkavalja
Priprema:
Zamesiti testo. U mlaku vodu, šećer, staviti suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme pripremiti punjenje. U posudu staviti 1 kašiku maslinova ulja, dodati beli luk u prahu i 1 kašičicu origana. Izmešati.
Iseckati na kockice 1 svežu zelenu papriku. Jedan paradajz oguliti i iseckati na kockice. Mesnatu slalinu iseckati na kockice.Pola mere kačkavalja izrendati, pola iseći na kockice.
Nadošlo testo izraditi, podeliti na 8 delova. Svaki deo rukama formirati krug prečnika 10-12 cm malo obod da je veći od sredine.
Svaki krug premazati kuvarskom četkom mešavinom ulja, bela luka i origana. Preko staviti rendani kačkavalj, seckane paprike, slaninu i paradajz. Na svaku lepinjicu staviti 3-4 kockice kačkavalja.
Da stanu dok se ne ugreje rerna na 180 stepeni. Peći 20 minuta.