Potrebno je:
300 gr mlevena mesa
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
1/2 korena paškanata
manja kriška korena celera
1 paradajz
4-5 krompira
1 kašika mlevene crvene paprike
so
mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
2 dcl soka od paradajza
2 kašike ulja
5-6 dcl vode
Priprema:
Povrće iseckati, šargarepu na kolutiće, crni i beli luk sitno iseckati, celer, paškanat i crvenu papriku na kockice, krompir oguliti i iseći na veće kockice, paradajz oguliti i iseći na kockice.
Uposudu staviti 2 kašike ulja dodati mleveno meso i pržiti 5-6 minuta, pa dodati crni, beli luk, šargarepu, celer i paškanat, pržiti 2-3 minuta pa dodati mlevenu papriku u prahu. Izmešati dodati krompir i kockice paradajza, so, mleveni biber, kurkumu u prahu, majčinu dušicu. Izmešati, zaliti sa 2 dcl soka od paradajza i 6 dcl vode.
Poklopiti i kuvati na tihoj vatri 45 minuta. Kad se skuva posuti seckanim peršunom.