Potrebno je:
Za rezance:
170 gr griza
70 gr brašna
2 prstohvata soli
1 dcl vode
Za supu:
2 kašike maslinovog ulja
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
100 gr celera
3 lista lovora
so, mleveni biber
voda
seckani peršun
Priprema:
Napraviti rezance. U posudu staviti griz, brašno, so, dodati hladnu vodu i zamesiti testo da se ne lepi za ruke. Ako je tvrdje dodati još 1-2 kašike vode. Izraditi testo uviti u providnu foliju i ostaviti da stane 1 sat.
Podeliti testo na 2 dela i oba dela testa tanko razvaljati ( radnu površinu ne posipati sa brašnom dok valjamo jer se testo ne lepi za površinu). Izrezati na tanke rezance i ostaviti da se malo prosuši.
Na maslinovom ulju pržiti 1 rendanu šargarepu, rendani crni luk i celer. Pržiti da malo omekša. Dodati toplu vodu i list lovora ( zavisi koliku gustinu supe želimo) i kuvati 15 minuta. Dodati rezanca, so, mleveni biber i kuvati dok se rezanci ne skuvaju. Pred kraj kuvanja dodati seckani peršun.