Jako fina torta, korice su kao za Rozen tortu, a fil spoj kisele pavlake i mlevene plazme čini ovu tortu jako ukusnom.
Potrebno je:
100 gr margarina
2 kašike šećera
2 jaja
4 dcl mleka
oko 600 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
200 gr krem šlaga u prahu
3 dcl mleka
400 gr kisele pavlake
5 kašike šečćera u prahu
300 gr mlevena plazma keksa
Za prskanje kora:
2 dcl mleka
Za ukrašavanje torte:
200 gr krem šlaga u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja, mleko, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i dobro izraditi. Testo podelimo na 8 loptica.
Svaku lopticu razvaljati oklagijom, da bude prečnika 24 cm i peći na prevrnutom plehu. (ja valjam lopticu testa da budu 2-4 mm veće od 24 cm, i kad ispečem kore, stavim na njih krug od 24 cm od papira za pečenje i izrežem nožem onaj višak od 2-3 cm, tako da kore budu jednake i lepo se filuju).
Fil:
Umutiti 200 g šlaga sa 3 dl mleka, dodati kiselu pavlaku, šećer u prahu i mlevenu plazmu.
Dobro umutiti da se masa sjedini.
Filovati tortu:
Staviti jednu
koru, poprskati sa 2 - 3 kašike mleka, preko staviti fil, (3 punije ne
ravne kašike fila), kora, poprskana mlekom, fil i tako redom, dok ne utrošimo sve korice i fil.