Potrebno je:
500 gr šljiva
1 kašičica cimeta
2-3 kašike šećera
3 kašike griza
Za testo:
3 jaja
10 kašika šećera
3 kašike ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
100 gr euroblok čokolade
Priprema:
Šljive oprati prepoloviti i ukloniti košticu.
U podmazan kalup prečnika 26 cm redjati polovine šljiva kora šljiva da je do dna posude, posuti sa kašičicom cimeta i 2-3 kašike šećera.
Peći šljive na 200 stepeni 10 minuta.
Za to vreme umutiti testo. Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Testo podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati 2 kašike kakaoa.
Izvaditi šljive iz rerne i na njih posuti 3 kašike griza i naizmenično stavljati 1 kašiku svetla i 1 kašiku tamna testa.
Vratiti u rernu temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-25 minuta.
Pećenu pitu prevrnuti na tacnu da šljive dodju na vrh, malo prohladiti i po vrhu narendati 100 gr euroblok čokoladu.