Torta koja se brzo pravi, nema kuvanja fila, nema natapanja keksa u mleko ili sok, samo se keks premaže filom, ostavi preko noći da kes upije fil.
Za tortu je potreban turski keks, to je petit beure koji unutar keksa ima čokoladni sloj.
Potrebno je:
600 gr turskog keksa ( 2 pakovanja)
1 kg kisele pavlake
250 gr šećera
Za ukrašavanje:
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
U posudu staviti kiselu pavlaku i šećer. Da stane 10 - 15 minuta, uz povremeno mešanje da se šećer istopi.
Na tacnu staviti 15 komada keksa 3 x 5, premazati sa 3-4 kašike kisele pavlake, opet red keksa, pavlaka i tako redom.
Torta ima 8 reda keksa i 8 slojeva fila.
Umutiti šlag krem sa gaziranom vodom i ukrasiti tortu, ostaviti da odstoji preko noći pa koristiti.