Ove kocke nemaju baš izgled srca, ali u svim mojim svesčicama sa receptima stoji " Medeno srce"
Potrebno je:
2 jaja
2 čaše od jogurta šećera (čaša od 180 gr)
1 čaša ulja 2 čaše jogurta
1/2 čaše kakaoa
3 čaše brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
džem od šljiva
150 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa šećerom dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjak, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Polovinu mase staviti u pleh veličine 25×35 cm, prethodno obložen papirom.
Peći dok se malo ne napravi korica, jedno 10 minuta, pa premazati sa džemom, preko staviti drugu polovinu testa i sve skupa peći na 170 stepeni 20 minuta.
Topao kolač premazati sa džemom i preko staviti glazuru.
Istopiti 150 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.