Potrebno je:
2 bataka i 2 pileća karabataka
500- 600 gr krompira
1/2 dcl belog vina
so. mleveni biber
Za preliv:
2 dcl pavlake za kuvanje
2 dcl vode
1 kašika senfa
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašika seckanog peršuna
so
Priprema:
Batake i karabatake posoliti pobiberiti preliti sa 1 kašikom ulja i ostaviti da stane 15 minuta.
Pržiti meso sa svih strana da malo porumeni, dodati belo vino i još malo pržiti da vino ispari.
Krompir oguliti, iseći na veće kocke i kuvati u posoljenoj vodi od kad provri 7-8 minuta i kad se skuvaju ocediti od vode.
U posudu za pečenje staviti proprženo meso i okolo kocke krompira.
Pomešati 2 dcl pavlake za kuvanje, 2 dcl vode, 1 kašiku senfa, 1/2 kašičice belog luka, seckani peršun i so, preliti meso i krompir.
Peći u rerni na 180 stepeni 40-45 minuta dok ne porumeni.