уторак, 23. септембар 2014.

Jaffa kocke





Potrebno je:

Za koru:

4 jaja
10 kašika šećerea
8 kašika ulja
10 kašika mleka
13 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Za fil:

1 litar vode
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
2 zamrznute narandže
3 pudinga od vanile

Za glazuru:

150 gr čokolade
3 kašike ulja
2 kašike mleka

Priprema:

Umutiti 4 jaja sa 10 kašika šećera, dodati 8 kašika ulja, 10 kašika mleka, 13 kašika brašna i prašak za pecivo.
Masu staviti u pleh veličine 20 x 30 cm, prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni 15 - 20 minuta.
Uzeti 2 narandže, potopiti da odstoji 30 minuta u mešavini od 2,5 dcl vode, 2,5 dcl sirćeta  i 4 kašike sode bikarbone ( smesa će da peni, ostaviti da se reakcija staloži pa staviti narandže). Kad odstoji, dobro narandže oprati četkom i vodom.( ovo je odličan način za uklanjanje bakterija, hemikalija i voska sa voća)
Kad operemo narandže staviti u zamrzivač da se zamrznu.Ovo raditi dan ranije od kad počnemo spremati kolač.
Zamrznute narandže izrendati na najsitnije, dodati 200 gr šećera, 8 dcl vode, 2 kesice vanilin šećera i kuvati od kad provri 10 minuta. Umutiti 3 kesice pudinga sa vanilom i 2 dcl vode, dodati u kuvanu vodu sa narandžom, kuvati dok se ne zgusne.
Prohladiti masu i staviti na pečenu koru.
Kad se sve ohladi staviti glazuru. Na tihoj vatri istopiti 150 gr čokolade sa 3 kašike ulja i 2 kašike mleka, preliti kolač i ostaviti da se dobro ohladi.