Gastro - blog igrica - izazov prihvaćen!
Danijela Kozarev
Gikić, vlasnica bloga ŠtaSeKuva? I FB
stranice Šta se kuva, me je nominovala da učestvujem u Gastro- blog igrici.
Prihvatila sam nominaciju ( prvi put učestvujem u takvoj nekoj igrici) gde
treba da odgovorim na njenih 11 pitanja i da nominujem
11 blogera sa 11 smišljenih mojih pitanja nominovanim blogerima.
Bez mnogo
razmišljanja, odgovorila sam na postavljna pitanja:
1. Koja hrana vas čini
srećnim?
Kad spremim nešto što sam jela kao dete kad je
spremala moja majka, podseća me na detinjstvo na te ukuse i
mirise. Sa godinama postajem probirljiva, ne volim jaku hranu, začinjenu što jednostavniju kao što je nekada spremala moja majka.
2. Smatrate
li da ste pravi gurman?
Ne, nisam pravi gurman. Pravi
gurman, jede sa uživanjem. Bitno mi je i trudim se da je hrana zdrava, da voće i povrće raste zdravo, bez velikog tretiranja raznih hemikalija. ( živim u sredini gde mogu sebi da priuštim da koristim ekološki uzgajano voće i povrće).
3. Kako
održavate liniju (da li se bavite sportom, nekom rekreacijom ili se samo zdravo
hranite)?
Što se
tiče rekreacije, svaki dan dugo pešačim, to mi dodje kao obaveza.
Liniju
ne održavam, manje koristim kolače, torte, ustvari slatko ( volim da pravim), izbegavam da jedem posle 18 časova. To radim iz zdravstvenih razloga.
4. Gde
nalazite inspiraciju za kuvanje?
Volim
stare proverene recepte sa naših prostora, ali volim i nove trendove u kuvanju,
volim da isprobavam nove ukuse i druge kuhinje.
Od rane
mladosti me kuhinja interesovala. Skupljala sam recepte po časopisima, isecala
I lepila u sveku. Još imam te sveske a mnogo ih je. Kasnije od koleginica,
rodjaka, tetaka sve zapisivala, imam baš
veliku kolekciju zapisanih
recepata.
Često
kada listam te sveščice, dodjem na ideju šta spremiti da li slatko ili slano
5. Da
li volite da menjate posuđe ili se držite strogo proverenih šerpi, lonaca i
poklopaca?
Uvek sam
volela lepo posudje, da moju huhinju obogatim za još jedan primerak šerpe,
činije, tanjira… Imam posudje od rosfraja, emajla, porcelana, keramike, stakla…
Imam emajliranih tepsija po primerak prečnika od 20- 34 cm.
Djuvečara
keramičkih, glinenih, staklenih, posebno jednu emajliranu koju koristim jako
dugo i još je kao nova. Zadnjih godina manje kupujem, jer toliko toga imam da nemam više gde da smestim.
6. Šta
je i koji je za vas najveći uspeh u životu?
Imam dve
odrasle ćerke, obrazovane, zdrave, uspešne. To je moj najveći uspeh u životu i
na to sam jako ponosna i srećna.
Moja Ana
i Tanja su radost mog života, moja radost u svakoj tuzi, moja svetlost u tami,
najlepša melodija i razlog za
smeh…vazduh koji dišem, moja najlepša stvarnost i najlepše životno dostignuće…
7. Najveći
izazov za vas je…?
U mom životu je bilo dosta izazova, jedan od zadnjih je kako da na svom blogu kuvanja, drugima podelim svoje znanje i iskustvo, da li ću uspeti i da li će se to drugima svideti kako to ja radim.
8. Šta
je to što vas je najviše iznerviralo u životu, ili šta vas najviše trenutno
nervira?
Bilo je
nerviranja u životu koje sam vremenom potisnula ili zaboravila. Sada je tog
dosta manje , zaobilazim ljude I situacije zbog koje bih se nervirala.
9. Da
li verujete u „ljubav na prvi pogled“ i u „drugu šansu“?
U ljubav
na prvi pogled ne verujem, to je zanos, zaljubljenost, kasnije dodje ljubav…
Druga šansa?
Uvek treba dati drugu šansu, jer ako nekog voliš,
spreman si preći preko svega.
10. Šta
radite kada ništa ne radite?
Retki su
trenuci da baš ništa ne radim. Imam svoje hobije koje sa zadovoljstvom radim I
uživam.
Gde
sebe vidite za 10 godina?
Okružena
unucima, zdrava i srećna.
Pitanja
koja bih ja postavila Gastro blogerima su sledeća pitanja i zamolila bih da odgovore na njih:
- Šta
najčešće spremate kad vam iznenada najave
gosti?
- Najsrećniji
dan u tvom životu?
- Pesma koju najčešće slušaš?
- Tri stvari u životu što te čine srećnom?
- Film koji si najviše puta gledala?
- Najomiljenija 3 začina u tvojoj kuhinji?
- Kojem kolaču ne bi odolela?
- Da li se zdravo hraniš?
- Najomiljenije jelo?
- Slatko ili slano?
A na ova pitanja
bih zamolila da odgovore sledeće nominovane osobe: