петак, 27. март 2015.

Trouglovi sa sirom






Ovi trouglovi sa sirom se razlikuju od drugih trouglova u načinu savijanja.

Potrebno je:

500 gr kora za pitu
300 gr sira

Za premazivanje kora:

2 jaja
1,5 dcl ulja
2 čaše ( 1 čaša od 180 gr) kisele pavlake
2 kašike kukuruznog brašna ( najsitnije mleveno ne palenta)
1 kesica praška za pecivo
1,5 dcl vode


Priprema:

Napraviti premaz. Umutiti 2 jaja sa 1.5 dcl ulja, 2 čaše kisele pavlake, 2 kašike kukuruznog brašna i prašak za pecivo. Masu umutiti mikserom. Vodu staviti da provri i dodati u smesu muteči mikserom da se masa sjedini ( masa je malo redja)
Uzeti jednu koru premazati sa smesom kuvarskom četkom, oba kraja saviti ka sredini da se napravi trougao, saviti koru da vrh trougla bude na sredini kraja kore ( vidi na slici). Tako formirani trougao kao na 3 slici posuti isitnjenim sirom i dalje savijati. Svako previjanje kore nepremazani deo premazati četkom.
Formirane trouglovi staviti na pleh prethodno obložen papirom, premazati sa preostalim premazom posuti semenkama susama.
Peći na 180 stepeni 25-30 minuta.