четвртак, 4. септембар 2014.

Cimet venčići





Potrebno je:

Za testo:

1,5 dcl vode
50 gr šećera
1 kašičica meda
1 kašika suva kvasca
2 kašike ulja
1 jaje
1 kesica vanilin šećera
1/2 kašičice soli
400 gr brašna

Za premazivanje:

30 gr maslaca
3-4 kašike šećera
1  kašičica cimeta

Priprema:

U 1,5 dcl mlake vode dodati 1 kašiku suva kvasca, 50 gr šećera i 1 kašičicu meda. Da stane 5 minuta, pa dodati 1 jaje, 2 kašike ulja, so,vanilu, i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje opek ga izraditi i podeliti na 3 dela. Svaki deo opet podeliti na 5 delića tako da imamo 15 loptica testa.
Svaki deo testa razvaljati u prutić dužine 25 cm, napraviti omču i jedan kraj testa uviti oko 1/2 omče i drugi kraj testa uviti oko 2/2 omče. Staviti venčiće u plah prethodno obložen papirom.
Istopiti maslac. Gornji kraj venčića staviti u istopljen maslac pa u mešavinu šećera i cimeta. Staviti da od stoje 20 30 minuta pa peći na 180 stepeni 15 minuta.