недеља, 7. октобар 2018.

Pileće šnicle u omotaču







Sočne šnicle, super uz salatu bez priloga



Potrebno je:


700 gr belog pilećeg mesa
4 krompira
2 jaja
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike majoneza
2 kašike kisele pavlake
3 kašike brašna
2 kašike seckanog peršuna
so, mleveni biber
ulje
200 ml pavlake za kuvanje
luk vlašac


Priprema:


Belo pileće meso iseći na šnicle, tučkom ih malo izlupati posoliti i pobiberiti.
Krompir oguliti i izrendati, crni luk sitno iseckati, beli luk protisnuti na spravicu za beli luk.
Dodati, jaja, majonez, kiselu pavlaku, seckani peršun, brašno, so i mleveni biber.
Sve izmešati da se sjedini.
Šnicle uvaljivati u ovu smesu i pržiti na zagrejanom ulju sa jedne i druge strane da dobije zlatno braon boju.
Tako pržene šnicle poredjati u posudu za pećenje, preliti sa 200 ml pavlake za kuvanje i peći na 200 stepeni 10 minuta. Posuti seckanim lukom vlašcem.
Služiti uz salatu.