Potrebno je:
Za koru:
100 gr masti ili maslaca
2 kašike šećera
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
250 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
100 gr čokolade
100 gr pečenih mlevenih lešnika
100 gr maslaca
2 jaja
100 gr šećera
1 kg krušaka
Priprema:
Umutiti mast ili maslac sa 2 kašike šećera, dodati 1 jaje, 1 kašiku kisele pavlake, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na hladnom mestu.
Za to vreme napraviti fil.
Umutiti 100 g maslaca sa 100 g šećera, dodati 2 žumanca, 100 gr pečenih mlevenih lešnika i sneg od 2 belanca.
Testo koje je odstajalo na hladnom, razvaljati u pleh prečnika 24 cm.
Razvaljati testo po dnu kalupa i na rebrasti obruč kalupa.
Preko razvaljanog testa staviti 100 g rendane čokolade ( čokoladu pre rendanja držati 1-2 sata u zamrzivaču, lakše se renda), pa preko staviti umućeni fil.
Kruške oguliti, očistiti, prepoloviti i poredjati po filu.
Pitu peći na 180 40 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
Pečenu pitu posuti šećerom u prahu.