недеља, 3. мај 2015.

Pohovana piletina u testu




Sočna piletina

Potrebno je:

500 gr pilećeg belog mesa

Za marinadu:

200 gr kisele pavlake
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2  kašičice soli
1/3 kašičice mlevenog  bibera
1/2 kašičice bela luka u prahu

Testo za pohovanje:

1 jaje
120 ml vode
9 kašika pirinčanog  brašna
4 kašike pšeničnog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašika semenki susama
1 kašika semenki lana
1/3 kašičice soli

Priprema:

Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
U posudu staviti kiselu pavlaku, djumbir u prahu, so, mleveni biber i beli luk, izmešati staviti istanjenu piletinu dobro utrljati u marinadu i ostaviti da stane 30 minuta.
Za to vreme napraviti testo za pohovanje. Umutiti 1 jaje, dodati vodu, pirinčano, pšenično brašno, so i semenke lana i susama.
Odstajalo meso vaditi iz marinade uvaljati u testo sa jedne i druge strane i pržiti na ulju sa jedne i druge strane dok ne dobije zlatno žutu boju.
Služiti uz kuvan  krompir.

Potrebno je:

600 gr krompira
5-6 kašika soka od paradajza
2 kašike vinskog sirćeta
so
1 kašičica smedjeg šećera

Krompir oguliti iseći na kocke i skuvati u posoljenoj vodi.
Izmešati sok od paradajza, 2 kašike vinskog sirćeta i 1 kašičicu smedjeg šećera.
Kuvan krompir ocediti od vode, preliti sa smesom od soka paradajza na vatri kuvati 1 minut ne mešati već posudu protresti da se sve sjedini. Posuti seckanim peršunom.