Ovde nema klasičnog nadolaženja testa, jednostavno testo umutiti mikserom staviti u posudu za pečenje, odozgo nadev i odmah peći.Količina testa je za jednu pizzu prečnika 30 cm.
Potrebno je:
2,5 dcl mlake vode
1 kašičica šećera
10 gr suvog kvasca
1 jaje
so
250 gr brašna
Za nadev:
100 gr kečapa
3 kašike majoneza
1 kašičica origana
marinirani šampinjoni
1 paradajz
mozzarela sir
paprika feferona
Priprema:
U mlaku vodu staviti šećer i kvasac da stane 2-3 minuta pa dodati 1 jaje, so i brašno. Sve dobro umutiti mikserom.
Masu izliti u kalup prečnika 30 cm prethodno pouljen i posut brašnom.
Umutiti kečap i majonez i kašikom stavljati na testo, malo po malo sa kašike da pada na celu površinu testa i na kraju kašikom rasporediti pažljivo da se ne meša sa testom.
Preko staviti šampinjone na listiće, paradajz oguljen i iseckan na kockice, malo feferone na kolutiće i po vrhu rendani sir.
Za to vreme smo ugrejali rernu na 180 stepeni staviti pizzu i peći 15 - 20 minuta.