Potrebno je:
500 gr mesa ( svinjsko ili juneće)
3 kašike ulja
300 gr crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika pirea od paradajza
2 dcl soka od paradajza
so, mleveni biber
1 kašičica kima
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 dcl vode
300 gr crvenih pečenih paprika
seckni peršun
Priprema:
Meso iseći na kocke, posoliti i pobiberiti, dodati kim( kim staviti na dasku za sečenje, staviti preko njega par kapi ulja i nožem usitniti) i ostaviti da stane 15 minuta.
Crvene paprike ispeći oguliti i ocediti od tečnosti.
U lonac staviti 3 kašike ulja da se zagreje i pržiti meso sa svih strana da porumeni, dodati sitno seckan crni i beli luk, pržiti da luk omekša, dodati sok od paradajza, 1 kašiku paradajz pirea, kurkumu i 1 dcl vode.
Kuvati od kad para počne da izlazi 30 minuta.
Otvoriti lonac, dodati cepkane na trake paprike, kuvati još 2-3 minuta i dodati po potrebi još soli.
Posuti seckanim peršunom. Poslužiti sa kuvanom testeninom.