Potrebno je:
250 gr testenine
400 gr belog pilećeg mesa
1 list lovora
50 gr putera
1 čen belog luka
1 kašiku brašna
2,5 dcl pavlake za kuvanje
2 kašike rendana parmezana
100 gr rendanog kačkavalja
1 kašiku suvog vlašca
so
mleveni biber
Priprema:
Pileće meso staviti u posudu, dodati vode, 1 list lovora i kuvati 20 minuta. Meso izvaditi iz vode, iseckati na kocke a vodu ostaviti po strani.
Testeninu skuvati u posoljenoj vodi i ocediti od vode.
Napraviti sos. Jedno čeno bela luka oguliti i prepoloviti.
Puter dodati u posudu istopiti, dodati beli luk i pržiti 1 minut, dodati 1 kašiku brašna, pržiti 1 minut uz stalno mešanje. Dodati 3 dcl vode gde smo kuvali meso, kuvati 2-3 minuta, skinuti sa vatre izvaditi čeno bela luka i dodati slatku pavlaku, rendani parmezan i rendani kačkavalj.
U pouljenu posudu za pečenje staviti kockice kuvanog mesa, kuvanu testeninu, 1 kašiku vlašca, so, mleveni biber, izmešati, preliti sa sosom, izmešati i peći dok ne porumeni oko 30 minuta.