недеља, 8. април 2018.

Čoko rolat sa malinama









Za koru:

6 jaja
6 kašika šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo

Za fil od malina:

1 kg malina
200 gr šećera
2 dcl vode
2 pudinga od malina

Za čokoladni fil:

400 ml slatke pavlake
250 gr mlečne čokolade


Priprema:


Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 6 žumanaca jedno po jedno muteći. Dodati ulje još malo mutiti pa dodati mleko i brašno u kom smo pomešali kakao i prašak za pecivo.
Masu staviti u kalup veličine 37 x 30 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 25 minuta. Pećenu koru uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
Fil od maline:
U posudu staviti maline sa 200 gr šećera i 1 dcl vode. Kuvati 5 minuta i toplu masi ispasirati da se odvoje koštice. Pasirane mase da bude 900 gr, ako nema dodati vode. Umutiti 2 pudinga od maline sa 1 dcl vode, dodati u pasirane maline i kuvati dok se ne zgusne. Masu prohladiti ( odvojiti na stranu  3-4 kašike) i premazati pečenu hladnu koru i ostaviti da se ohladi.
Čokoladni fil:
U posudu staviti slatku pavlaku i čokoladu na kockice, kuvati na tihoj vatri ( masa ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi. Masu dobro ohladiti i umutiti mikserom.
Premazati ovim filom preko fila od malina. U preostali fil dodati  odvojene 3-4 kašike fila od maline i sve dobro umutiti i premazati rolat.