Potrebno je:
600 gr belog pilećeg mesa
500-600 gr krompira
200 gr brokolija
Za marinadu:
4 kašike ulja
1 kašićica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
3 kašike jabukovog sirćeta
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 kašike meda
4 čena pasirana belog luka
Priprema:
Meso iseći tanko na štapiće. Krompir oguliti i iseći na kriške.
Sastojke za marinadu izmešati i 1/2 marinade dodati u iseckano meso ( drugu polovinu ostaviti po strani) izmešati i ostaviti na hladno mesto da stane 1 sat.
Odstajalu piletinu staviti u posudu za pečenje poredjati na sredinu posude, preostalu marinadu iz piletine staviti preko. U iseckan krompir dodati jednu polovinu marinade koju smo ostavili na stranu ( drugu polovinu će mo iskoristiti kao preliv za brokoli), izmešati i krompir poredjati okolo piletine.
Peći na 180 stepeni 40 -45 minuta.
Za to vreme pripremiti brokoli. U posudu staviti vodu i kad proključa dodati bokoli ( koristim zamrznuti) kuvati 5-6 minuta, ocediti i preliti drugom polovinom ostavljene marinade.