четвртак, 24. мај 2018.

Karamel oblande sa kokosom








Potrebno je:

2 lista većih  oblandi

Za karamel fil:

250 gr šećera
3 dcl vode
50 gr margarina
300 gr mlevenog keksa

Za beli fil:

250 gr šećera
1 dcl vode
200 gr margarina
400 gr mleka u peahu
100 gr kokosa



Priprema:


Karamelisati 250 gr šećera da dobije svetlo braon boju, dodati 3 dcl vode i kuvati na tihoj vatri da se karamel istopi. Dodati 50 gr margarina da se istopi, skinuti sa vatre i dodati 300 gr mlevenog keksa. Mešati da se sjedini i toplu masu staviti na 2 lista većih oblandi i to na hrapavu stranu.
U posudu staviti 250 gr šećera i 1 dcl vode, kuvati od kad provri 3 minuta, pa dodati 200 gr margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu. Mutiti mikserom da nema grudvica pa dodati kokos.
Masa dok je topla staviti na list oblande koji je premazan karamelom. Preko ovog belog fila staviti drugi list oblande premazan karamelom, da karamel dodje na beli deo fila. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.