Potrebno je:
100 gr mlevenog keksa
20 gr putera
4 kašike soka od narandže
300 gr višanja
3 kašike šećera
2 kašike gustina
150 gr šlag krema u prahu
200 gr čokolade
100 gr kisele pavlake
Priprema:
U posudu staviti mleveni keks, dodati istopljeni puter i sok od narandže. Uzeti 4 kalupića bez dna samo obruč prečnika 8 cm a visine 4 cm, staviti ih na papir za pečenje.
Masu od mlevenog keksa rasporediti u kalupiće i rukama istanjiti po dnu kalupića.
U posudu staviti višnje dodati 3 kašike šećera i kuvati dok se šećer ne istopi. Procediti i u sok od višanja staviti 2 kašike gustina i kuvati dok se ne zgusne. Toplo rasporediti u kalupiče po sloju od mlevenog keksa a preko poredjati višnje.
Umutiti šlag sa 2 dcl vode, dodati 100 gr kisele pavlake. Od ove mase odvojiti 10 kašika za ukrašavanje tortica, u preostalu masu do
Masu sa čokoladom staviti preko višanja.
Ostaviti 3-4 sata u frižideru, izvaditi tortice iz kalupa i ukrasiti sa odvojenim belim šlagom i 50 gr istopljene čokolade.