понедељак, 8. мај 2017.

Rustična štrudla sa sirom







Potrebno je:


3 dcl gazirane vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
3 kašike ulja
550 gr brašna

Za fil:

300 gr sitnog sira
1 jaje
1 belance

Za premazivanje:

50 gr omekšale masti
1 žumance
1 kašika ulja
semenke susama


Priprema:


U mlaku gaziranu vodu staviti 1 kašiku suvog kvasca, 1 kašičicu soli, da stane 5 minuta pa dodati 3 kašike ulja i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Fil: U sir dodati 1 jaje, 1 belance i špo potrebi so. Dobro izmešati.
Nadošlo testo izraditi razvaljati u krug od 50 cm premazati sa omekšalom masti i uviti u rolnu pa u obliku puža.
Ponovo testo razvaljati u obliku pravougaonika 35x45 cm premazati filom, sa strane testo malo previti i urolati.
Štrudlu staviti u kalup prethodno obložen papirom, premazati sa žumancetom umućenim sa 1 kašikom ulja,  zaseći je po vrhu cik cak  i  posuti semenkama susama.
Štrudla da stane 20 minuta i peći na 180 stepeni 30 minuta.