Ovo je sočna pita finog ukusa
Potrebno je:
500 gr kora za pitu
Za fil:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crna luka
600 gr kiselog kupusa
1 kašika mlevene crvene paprike
so
mleveni biber
1kašika seckana peršuna
ulje
Za premazivanje kora:
2 jaja
150 gr majoneza
2 dcl jogurta
8 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Prvo pripremiti fil. Kiseli kupus sitno iseckati. Na 3 kašike ulja staviti 1 glavicu seckana crna luka. Pržiti da luk omekša pa dodati seckani kiseli kupus, so i mlevenu crvenu papriku, izmešati i uz povremeno dolivanje vode dinstati da kupus omekša.
Za to vreme na 1 kašiki ulja pržiti mleveno meso, dodati so, mleveni biber i seckani peršun.
Kada kupus omekša ako bude tečnosti ocediti i dodati u mleveno meso i izmešati.
Napraviti premaz za kore. Umutiti 2 jaja, 150 gr majoneza, 2 dcl jogurta, 8 kašika brašna, prašak za pecivo i so.
U pakovanju kora od 500 gr ima 24 kore.
Uzeti 1 koru premazati sa 1 kašikom premaza, pa preko 2 kora, 1 kašika premaza, 3 kora, premaz, 4 kora, premaz i preko premazane 4 kore staviti 5 kašika fila od kupusa i mesa, malo krajeve zavrnuti i uviti u rolat, staviti na pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim korama i filom. Dobijemo 6 rolata koje premažemo sa ostatkom premaza ( 4-5 kašika).
Peći pitu na 180 stepeni 25 - 30 minuta.